Nieuwe Single | Zonder jouw lach

Klik op de banner voor de videoclip

‘Zonder Jouw Lach’ is de gloednieuwe single van Evert Wolters welke geschreven en geproduceerd is door Gerto Heupink, terwijl Evert zelf de tekst schreef. Het betreft een radio vriendelijke productie welke in de komende periode veelvuldig op de radio zenders voorbij zal komen.

De single verschijnt via CD Hamster en de promotie/plugging is Casper Janssen Music Promotion aangetrokken. Hiermee heeft Evert Wolters een compleet nieuw team om zich heen verzameld en ziet hij de toekomst weer zonnig tegemoet.

Nieuw team!

Sinds 2013 timmert de uit Emmen afkomstige Evert Wolters stevig aan de muzikale weg. Met singles als ‘Sexy Sax’ en ‘Hoe Ver Kan Ik Gaan’ wist hij zich goed in de kijker te spelen.

Nu is het tijd om de horizon te verbreden en heeft Evert een nieuw team om zich heen verzameld. “Het is tijd voor een frisse wind, want ik wil niet stil blijven staan. Ik heb met diverse partijen gesproken, en je kiest dan uiteindelijk toch daarvoor waar je het beste gevoel bij hebt, en die het meeste vertrouwen uitstralen” aldus Evert. In de toekomst zal de muziek van Evert geproduceerd worden door de succesvolle producer Gerto Heupink en zal worden gereleased door CD Hamster Music. Voor de promotie is Casper Janssen Music Promotion aangetrokken. Hiermee is Evert Wolters klaar voor een nieuwe fase in zijn carrière waarin hij volgende stappen in zijn carrière zal maken. Binnenkort zal er nieuwe muziek van Evert Wolters verschijnen

Single | Als ik eens voor jou klap

Evert Wolters met verrassend fris liedje en toch zijn eigen sound

‘Iedereen kan niet alles doen. Iedereen is beperkt’
Zomaar een tekstregel uit het nieuwe lied van Evert Wolters.
Niemand kan zonder een ander en dat laat de zanger horen in ‘Als ik eens voor jou klap’.

‘Als ik eens voor jou klap’ is dus de titel en daarmee geeft Evert Wolters aan hoe hij ieder ander waardeert. Zie je het even niet, dan zal Evert voor jou klappen totdat je weer ‘danst als de wind dat met bladeren kan.

Als ik eens voor jou klap
Klik op de banner voor de videoclip

De clip is heel bijzonder. De verwijzingen naar de beperktheid van iedereen is subtiel en vertelt het verhaal van het lied.
‘Als ik eens voor jou klap’ is weer door het team van Music Farm geproduceerd en zo is de sound behouden gebleven.
Het lied is geschreven door Evert Wolters, Willie Oosterhuis en Maarten de Groot.

5 jarig jubileum | Mini album

Evert Wolters vierde zaterdag 26 oktober 2018 zijn 5 jarig jubileum als zanger met de show ‘Sexy Sax on Tour’ in Zaal Melody in Emmen. Daar verraste Evert het publiek met een kado: een mini-album met zijn 5 hits + een bijzondere bonustrack;
5 jaar Evert Woltershet oude lied: ‘Dans!’ wordt de nieuwe hit ‘’Dans! 2018’.

Er was voor hem geen ontkomen aan als een kleinzoon van ‘Grote Geert’ van Woonwagenkamp Emmen.

Net als meer nazaten kreeg Evert Wolters zijn muzikale genen vanzelf mee.

Evert Wolters heeft zich deze 5 jaren ontwikkeld tot een artiest met eigen sound en stijl.
De eerste muzikale stappen zette Evert in 2013 samen met producer Martin Sterken en 2017 stapt het over naar het team van Musicfarm onderleiding van Willie Oosterhuis.

‘We dachten iets speciaals te moeten doen. Toen kwam mijn team met dit idee: gratis liedjes voor de fans op een bijzonder album.’ aldus een genietende Evert Wolters.
‘Ik heb de laatste jaren mijn eigen sound gevonden bij Music Farm.’
Maarten de Groot heeft ‘Hey Hey Helena’ en een bonustrack onder handen genomen; dit kleurt u mooi bij de andere 4 hits. 

Single | Fiesta Chocolade

Evert Wolters had heel wat wensen voor zijn nieuwe single en door deze te combineren is de single ‘Fiesta Chocolade’ ontstaan. Een belangrijke wens was natuurlijk om de, inmiddels niet meer weg te denken, saxofoon centraal te laten staan. De saxofoon komt elk liedje terug, maar er ontstaat ook elk liedje een nieuwe ontwikkeling.

De zanger uit Emmen wilde graag een zwoele plaat. Het liefste een zomerse single, maar wel één die ondanks de zomerse klanken het hele jaar gebruikt kan worden. De single moest dansbaar zijn en de saxofoon moest luid en duidelijk aanwezig zijn. Door dit allemaal samen te voegen, was de melodie al redelijk snel gevonden.

Fiesta Chocolade
Klik op de banner voor de videoclip

De tekst volgde later met een verborgen thema. “Elk liedje van mij heeft een eigen thema, wat hier weer naar voren komt in de clip”, aldus Evert Wolters. In ‘Fiesta Chocolade’ is het geworden: Waar je ook vandaan komt, het maakt niet uit.

Naast een thema is de saxofoon ook een terugkerend element bij de muziek van de Drent. Toch is er bij iedere nieuwe single ook weer een nieuwe ontwikkeling. Een eerdere stap is geweest dat hij meeschrijft aan zijn eigen singles en nu heeft hij bij ‘Fiesta Chocolade’ voor het eerst de eerste én tweede stem ingezongen. Voor Evert is het dus niet alleen maar liedjes uitbrengen, het is ook een leerproces.

Single | Total Loss Gaan

Na de succesvolle singles ‘Sexy Sax’ en ‘Hoe ver kan ik gaan’, is mijn nieuwe single uit!
‘Total Loss Gaan’ is wederom een echt Evert Wolters nummer geworden, ik hoop dat Total Loss Gaan het net zo goed gaat doen als de vorige singles.

Evert Wolters - Total Loss Gaan
Klik op de banner voor de videoclip

Single| Hoe ver kan ik gaan

Even een kant en klaar liedje inzingen, zit er voor Evert Wolters niet meer in. Aan zijn nieuwe single ‘Hoe ver kan ik gaan’ heeft hij meegeschreven en daarna moest hij er in de studio zelf een liedje van maken.

Hoe ver kan ik gaan
Klik op de banner voor de videoclip

Evert Wolters wordt nu enige tijd begeleid door Willie Oosterhuis en The Music Farm. Zij vinden dat muziek echt persoonlijk is. Daarom heeft de zanger in eerste instantie al meegeschreven aan zijn nieuwe single ‘Hoe ver kan ik gaan’. “Iets wat ik voorheen nooit van mezelf gedacht had”, aldus Wolters. Toen hij vervolgens naar de M-Works studio kwam met het idee de demo te beluisteren van zijn nieuwe single, kreeg hij echter enkel een melodielijn, orkestband en de tekst. “Ga je gang, maak er maar een liedje van”, zei Oosterhuis.

Uiteindelijk is ‘Hoe ver kan ik gaan’, net als de vorige single ‘Sexy Sax’, een echt Evert Wolters liedje geworden. ‘Dit ben ik en dit wil ik zingen’, aldus de 26-jarige artiest. De twee singles zijn in alle opzichten een vervolg op elkaar: de muzieklijn, clip, maar zeker ook de tekst. ‘’Hoe ver kan ik gaan’ gaat over verlangen naar iemand, maar het niet durven naar haar toe te stappen. Tot het moment dat ze zelf de eerste zet maakt…’  legt Wolters uit. In de vorige single ‘Sexy sax’ was er nog geen sprake van een eerste zet, dat was alleen nog maar dromen.

Single | Sexy Sax

Klik op de banner voor de videoclip

De single presenteren in een bomvolle tent was voor Evert Wolters al heel spannend, maar het was zijn allereerste optreden tijdens een MPF. ‘Een ervaring die ze me nooit meer af kunnen pakken’, aldus de jonge zanger. Ondanks dat het zijn debuut was op het grote podium, ging het de zanger goed af. Dat kwam met name omdat hij zo ontzettend trots is op zijn nummer. Hij voelt zich gelukkig met het liedje en dat wist hij zaterdagavond uit te stralen. ‘Dit past precies bij mij. Het is een mengeling van de muziekstijlen die ik zelf grijs draai: Gypsy-pop / Gypsy-dance’, aldus de 26-jarige zanger.

Diverse gesprekken

‘Sexy sax’ is tot stand gekomen na diverse gesprekken met Willie en Unique Oosterhuis. Vader en zoon Oosterhuis, Hans Louws en Maarten de Groot werken vaker samen aan singles en brengen dat uit onder de noemer Music Farm. Artiesten zoals Frank van Etten en Milan Milano gingen Evert Wolters al voor.

Mooie vrouw

‘De sax is een sexy instrument als het bespeeld wordt door de juiste persoon’, aldus Evert Wolters. ‘Dat laat de clip ook echt zien…’ In de clip van de single ‘Sexy sax’ wordt de saxofoon bespeeld door een mooie vrouw. Het vasthouden en bespelen van het instrument door deze vrouw toont volgens Evert zeker aan dat de saxofoon echt sexy kan zijn.

© Copyright Evert Wolters | Alle rechten voorbehouden

error: Content is protected !!